Een eiken kast kopen, waar let je op?

Kasten, vrijwel onmisbaar in ieder interieur. Kasten zijn super praktische meubels maar ook blikvangers van je interieur. In een kast kan je alles netjes opbergen, zodat het altijd opgeruimd is (of in ieder geval lijkt). Een duurzaam en robuust materiaal is eikenhout. Eiken kasten gaan lang mee en passen bij iedere woonstijl. Eiken kasten zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals mat gelakt, hoogglans of olie. Natuurlijk is de term eiken kasten een breed begrip, onder te verdelen in verschillende soorten eiken kasten. Er zijn bijvoorbeeld eiken buffetkasten, eiken tv-meubels, eiken dressoirs, eiken wandkasten, en nog véél meer. Maar voordat je begint met een eiken kast kopen, waar moet je op letten?

Eiken kast kopen

Wees er ten eerste van bewust dat hout een natuurproduct is. Iedere boom heeft een eigen uitstraling door de groei en weersinvloeden. Structuur, nerfschakering, windbarstjes, haarscheurtjes en grote en kleine noesten getuigen van jarenlange groei en geven de meubelen karakter. Een eiken kast heeft dus veel karakter, maar met woonaccessoires geef je je meubels nog meer karakter en maak je ze eigen. Eiken meubelen zijn goed met elkaar te combineren. Om een industriële look te creëren ga je voor een eiken kast met stalen accenten. Liever een landelijke uitstraling?

Een wit gelakte eiken kast past daar perfect bij. Wat voor kast je kiest hangt af van de ruimte. Heb je een grote muur die je wil vullen? Kies dan een eiken buffetkast. Niet zo heel veel ruimte? Dan is een eiken vitrinekast een goede optie. Eenmaal een keuze gemaakt? Zorg ervoor dat je jouw eiken kast dan goed onderhoudt. Zo kun je er jaren plezier van hebben!

Eiken kasten van de Bommel Meubelen

De Bommel Meubelen staat bekend om het gebruik van hoogwaardig eikenhout voor hun kasten. Dit eikenhout heeft een unieke structuur en tekening. In landen als Bosnië en Roemenië zijn de omstandigheden voor eikenbomen ideaal om rustig en gelijkmatig uit te groeien tot solide bomen. Daarom kiezen zij ervoor om het eikenhout daar vandaan te halen. De meubelfabrieken van de Bommel selecteren in samenspraak met Staatsbosbeheer van deze landen alleen de allerbeste bomen voor de kasten en andere meubelen. Benieuwd naar de eikenhouten meubelen van de Bommel? Neem een kijkje in één van de 11 woonwinkels, of op de site 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *