adult, blur, bokeh

Hoe droog je een paraplu?

Op regenachtige dagen is er niks fijner dan het hebben van een schone paraplu die jou droog houdt tijdens het wandelen, boodschappen doen of door de stad lopen. Tegenwoordig kun je in heel veel verschillende winkels paraplu’s vinden: in drogisterijen, in supermarkten, op de markt en vaak in allerlei winkeltjes op het station. Ook op het internet is een ruim aanbod van verschillende paraplu’s te vinden. Wat vele mensen niet weten is dat je een paraplu goed moet onderhouden en schoonhouden nadat jij hem hebt gebruikt. Op deze manier raakt de paraplu veel minder snel beschadigd en gaat hij langer mee. Dit is niet alleen duurzaam voor het milieu maar ook goed voor de portemonnee. Hier wat tips voor als jij goed wil omgaan met je paraplu.

  1. Koop een paraplu met foedraal. Een foedraal is een hoesje waarin jij je paraplu kunt bewaren wanneer hij droog is. Hierdoor is de paraplu beschermd tegen beschadiging.
  2. Droog een paraplu op de juiste manier. Wanneer jij de paraplu onjuist of niet goed droogt zal er schimmel op de paraplu vormen. En dat wil jij natuurlijk niet. Als jij een paraplu goed wil drogen moet je deze een paar keer schudden met het doek open. Daarna doe je hem dicht (zonder het touwtje vast te maken) en laat je hem net zo lang staan tot hij droog is.
  3. Leg je paraplu niet op een verwarming. Vooral wanneer jouw paraplu een doek van polyester heeft kan dit erg brandgevaarlijk zijn of kan de paraplu gaan smelten. Doe dit dus zeker niet!
  4. Droog je gekleurde paraplu in de schaduw. Wanneer jij hem in de zon kleurt zullen de kleuren na enige tijd verdwijnen, wat natuurlijk erg zonde is van jouw mooie paraplu.
  5. Maak het metalen frame van de paraplu ook droog. Wanneer het metalen frame van jouw paraplu te lang nat blijf kan deze gaan roesten. Als gevolg zal de paraplu minder sterk worden en daarmee sneller kapot gaan. Zorg er dus goed voor dat jij altijd het metalen frame van jouw paraplu droogt met een doekje!

Naast deze handige tips is het ook belangrijk dat jij jouw paraplu op de juiste manier onderhoudt. Onder onderhoud bij een paraplu valt voornamelijk het schoonmaken van de paraplu. Is jouw paraplu vies geworden van het herfstweer of wellicht uitwerpselen van een vogel? Dan kun jij jouw paraplu eenvoudig schoonmaken. Vaak volstaat het al om gebruik te maken van een zachte bostel welke eventueel vochtig is gemaakt. Doe dit altijd als het doek van de paraplu is open geklapt en niet wanneer deze gesloten is. Op deze manier kun jij namelijk gemakkelijk zien dat jij alle viezigheid eraf hebt gekregen. Ook werkt een opengeklapte paraplu veel makkelijker dan een dichte. Belangrijk bij het onderhoud is dat jij niet met bleekmiddelen of allesreiniger op jouw paraplu gaat. Dit kan het doek beschadigen en daarmee de paraplu verzwakken. Wanneer jij je aan de bovenstaande tips en genoemde schoonmaakregels houdt zul jij erg lang plezier hebben van jouw paraplu!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *