backpack, bag, woman-1836594.jpg

Hoe pak je een gezonde lunchbox in voor school?

Een gezonde levensstijl begint op school en door elke dag de lunchtrommels van uw kinderen in te pakken, weet u precies wat ze gedurende de dag eten. Voor het meenemen van deze lekkere lunches heb je natuurlijk wel de juiste rugzak nodig.

Volg onze tips om uw kleintjes gezond te laten eten voor een beter leven.

Kies hun favoriete ingrediënten

Denk er bij het inpakken van lunchboxen altijd aan dat je voedsel moet kiezen dat je kinderen leuk vinden om ervoor te zorgen dat ze het zullen eten.

Probeer creatief te zijn en varieer met het voedsel dat je meestuurt. Wees niet bang om nieuwe dingen toe te voegen, maar vraag ze er altijd eerst naar en laat ze voelen dat ze deel uitmaken van het besluitvormingsproces. Ze kunnen je af en toe verrassen met nieuwe ideeën!

Groenten op een impliciete manier toevoegen

De meeste kinderen zijn geen grote fans van groenten. Als dat bij uw kinderen het geval is, raden we u aan de groenten – komkommers, tomaten, sla… – in kleine blokjes te snijden en toe te voegen aan de wraps en sandwiches.

Ze kunnen ook accepteren om cherrytomaatjes of wortel-, komkommer- en bleekselderijstengels te proberen met een zijdip waar ze dol op zijn, zoals American Garden’s Thousand Island of Ranch-dressing.

Gebruik de restjes van gisteren

Heb je nog wat zelfgemaakte pizzapunten van gisteren over? Dit is absoluut een geweldig idee om toe te voegen aan de lunchboxen van uw kinderen! Hetzelfde geldt voor samosa’s, Kibbeh, kaasbroodjes, taarten … zolang je kinderen er maar van hielden.

Vergeet water en natuurlijke sappen niet

Houd uw kinderen gehydrateerd met water en natuurlijke sappen. En verras ze af en toe met hun favoriete zelfgemaakte smoothies of milkshakes.

Onthoud dat dessert een must is

Alle kinderen vinden het heerlijk om overdag toetjes te eten; laat nooit desserts uit hun lunchbox, maar probeer altijd voor gezonde keuzes te gaan. Fruit is de gezondste optie, maar een klein deel van een zelfgemaakte cake, bereid met American Garden ready cakemix, zal ze af en toe zeker bevallen. Een klein broodje American Garden pindakaas met druivengelei is ook een goed idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *