Shoppen in Amsterdam

Amsterdam is één van de beste steden van Nederland om te shoppen. Vanuit het hele land (en ver daarbuiten) komen mensen om de stad af te struinen naar de leukste winkeltjes, hipste kleding en gaafste mensen. De hoofdstad van Nederland heeft op dit gebied ook heel wat te bieden om je voor een dag prima te vermaken!

Kalverstraat

De Kalverstraat is de bekendste en drukste straat van de stad. Deze begint bij de Dam en eindigt bij de Bloemenmarkt. In de straat is het altijd druk en gezellig en zijn alle grote internationale kledingmerken wel voorzien met een eigen winkel. Of je nu op zoek bent naar nieuwe schoenen, spijkerbroeken of een nieuw jurkje, hier kan je het zeker weten vinden!

De 9 Straatjes

Dit is een uniek winkelgebied en perfect om te shoppen in amsterdam. Het is pas de laatste jaren populair geworden vanwege de grote diversiteit aan winkeltjes die je hier zult vinden. Als je voor de grote internationale merken komt hoef je hier niet te zijn. Je komt hier echt om vintage te shoppen. Alternatieve maar hippe kleding, antiek, jonge ondernemers en als het maar niet standaard is. Daarnaast zijn er leuke koffie tentjes waar je je voeten even rust kunt geven tijdens het shoppen.

Albert Cuyp

De bekendste markt van Amsterdam en hoogstwaarschijnlijk zelfs van heel Nederland. Een smeltkroes van culturen komen hier bij elkaar om verse inkopen te doen voor het avondeten. De marktlui, veelal echte Amsterdammers, proberen je met het typisch Amsterdamse accent naar binnen te lokken om bij hen je spulletjes te kopen. Verse kaas, vis, vlees, kruiden en bloemen, hier kun je het tegen scherpe prijzen kopen.

P.C. Hooftstraat

Dit is “the place 2 be” voor de jetset van Amsterdam en omstreken. Het is de plek waar vermogende mensen hun kleding kopen. Maatpakken bij Oger, luchtjes bij Chanel en moderne kleding bij Armani en andere grote merken. Ze hebben hier allemaal hun eigen winkel waar je tegen hoge prijzen en goede service de nieuwe producten kunt aanschaffen. Veel beroemdheden komen hier winkelen en ook als je graag naar luxe auto’s kijkt kan je hier vast wel een dagje doorbrengen.

Naast de bovengenoemde winkelplekken zijn er nog vele plekken waar je perfect kunt shoppen. Dit zijn wel de meest bekende en populairste. Heel veel plezier met shoppen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *