knutselen met stencils

Wat kun je allemaal met stencils knutselen?

Creatief bezig zijn, iets maken, het voelt goed om te doen. Dat geldt ook voor het knutselen met stencils. Je kunt tijdens het knutselen je gedachten even verzetten en je maakt tenslotte iets met je eigen creativiteit. Om creatief aan de slag te gaan en lekker te gaan hobbyen is het natuurlijk wel handig om verschillende hobby materialen in huis te hebben. Het voordeel van hobby materialen is dat ze er te kust en te keur zijn, waardoor jij lekker creatief aan de slag kunt gaan. Stencils zijn één van die hobbymaterialen waar jij je helemaal mee uit kunt leven.

Lees er hieronder in deze blog meer over hoe je met stencils kunt gaan knutselen.

Verschillende hobby materialen

Hobby materialen vormen de basis van jouw creatieve proces. Ga eerst op ontdekking wat bij jou past. Is dat schilderen, knippen en plakken of iets compleet anders? Als je passie schilderen is kun je opzoek gaan naar de verschillende hobby materialen die je kunt combineren met schilderen. Verf en een kwast kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten verf. Denk aan acrylverf of aquarelverf. Ook kwasten zijn er in verschillende soorten en maten.

Houd je van knippen en plakken en wil je graag hiermee aan de slag op een creatieve manier? Ga dan eens de mogelijkheden van mixed media ontdekken. Bij mixed media gebruik je allerlei verschillende soorten materialen en technieken door elkaar heen. Je bent hierdoor nergens aan verbonden. Je kunt kiezen voor verschillende materialen, zoals kant, karton, papier en dan deze bewerken met bijvoorbeeld verf.

De creatieve mogelijkheden van hobby materialen is eindeloos. Pak erbij wat je leuk vindt en graag doet. Ga in de creatieve mood en ga aan de slag met het creëren van eigen kunstwerken.

Waarom knutselen met stencils?

Stencils kun je gebruiken voor verschillende creatieve projecten. Voor het vullen van je art journal bijvoorbeeld of gebruiken bij mixed media. Je kunt de stencils gebruiken in combinatie met sprays, verf, inkt of structuurpasta. Zo kun je mooie achtergronden maken. Er is een keus uit dikke en dunne stencils. Met ieder natuurlijk weer zijn eigen eigenschappen. De dunnere stencils zijn erg geschikt voor je art journal. De dikkere stencils zijn weer meer geschikt voor mixed media. Het is dus belangrijk om te kijk waarvoor je de stencils wilt gaan gebruiken.

Hoe een stencil gebruiken?

Een stencil is uitermate geschikt om te gebruiken voor het maken van mooie achtergronden in combinatie met inkt, kleurpotloden, verf, stiften en andere media. Stencils zijn verkrijgbaar in verschillende motieven en maten. Je kunt de stencils schoonmaken met lauw water en wat afwasmiddel. Alleen hoe gebruik je nu een stencil? Hieronder een aantal stappen.

– Leg de stencil goed over de ondergrond die je wilt gebruiken
– Plak het stencil vervolgens aan de randen vast met bijvoorbeeld makkelijk verwijder baar tape
– Breng nu het medium aan dat je graag wilt gebruiken over het stencil. Hierdoor zorg je ervoor dat alle openingen goed bedekt zijn
– Je kunt nu het stencil verwijderen
– Laat vervolgens de ondergrond drogen en klaar ben je
– Maak tot slot het stencil schoon met lauw water.

Nu je weet wat stencils zijn en hoe je ze kunt gebruiken is het tijd om op zoek te gaan naar jouw ideale stencil voor de mooiste kunstwerken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *